Jemmon Foe


Gangcantus
oktober 17, 2007, 9:31 am
Filed under: persoonlijk

Ik wou deze post beginnen met “man man” maar toen zag ik dat ik dat de voorbije 2 posts al heb gedaan, dus heb ik dat maar laten vallen.

Gisteren hebben we gangcantus gehad en het was keigezellig. De meeste cantussen zijn goed als je veel liedjes kan zingen en er niet te veel rumoer is, hier was het juist de rumoer die het gezellig maakte. Want het waren de schachtjes* die de cantus aan het leiden waren, en natuurlijk probeerde we die zoveel mogelijk een autosanctie** aan te smeren. Die lieten zich natuurlijk niet op hun kop zitten en straften op hun beurt dan weer alle ambetanterikken (iedereen dus :)).

Ook werd de hamer constant gepikt als die maar 1 secondetje losgelaten werd, met dan veel geschreeuw van de senior*** om die terug te krijgen. Het feit dat ze twee hamers hadden maakte het er niet gemakkelijker op!

Achteraf was iedereen toch behoorlijk zattekes, en toen kwam er een verassing: de schachten hadden kebab laten komen! Voor de meesten een heel aangename verassing, omdat het een beetje traditie is dat we na een cantus kebab gaan eten, maar dat de kebab nu wel ver weg was. Maar ik had de dag ervoor al kebab gegeten, dus dat was een beetje teveel van het goeie.

En dan het beste van de avond: je doet 15 stappekes, en ge ligt in uw bed :)

* schacht: eerstejaar (in dit geval eerstejaars die zich laten verkopen hebben)

**autosanctie: de senior straft zichzelf

***senior: leider van de cantus

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

Gangcantussen kunnen niet slecht zijn. Ik kijk uit naar komende maandag, buiten het feit dat ik de dag erna moet surveilleren (en dus wakker zijn) op de proefexamens van de economistjes :-D

Reactie door Pelle

[…] week mochten onze schachten een cantusje leiden op ons kot, waarbij de anciens het hen als vaneigens zo moeilijk mogelijk probeerden te maken. […]

Pingback door Rubberducky » Blog Archive » De coloribus...
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: