Jemmon Foe


stroompanne
november 13, 2007, 2:46 am
Filed under: Uncategorized

Kwart voor drie ’s nachts.  Vijf eenzame informatici zitten nog in het gebouw A van campus 200 van de Kuleuven te programmeren aan hun practicum.  Opeens vallen alle lichten en computers uit.  Nog voor we kunnen rechtspringen schieten de lichten alweer in gang en beginnen de computers met stil gezoem aan hun opstartproces.  Direct wordt gedacht “Oh nee, hoelang is het geleden dat ik gesaved heb?” maar meer dan 5 minuten code kan niemand kwijt zijn.  Eenmaal de computers weer opgestart waren, probeerden we weer in te loggen.  Dit lukte niet.  Dan maar andere computer proberen.  Ook niet.  Derde keer goeie keer, iemand geraakt ingelogd, en kijkt hoeveel van zijn code verloren is gegaan.  Maar het programma wil niet openen.  Informatici als we zijn kunnen we dat oplossen, en we zien dat er gelukkig niet veel code verloren is gegaan.  Maar als we willen kijken of de data op de server er nog staat, merken we: server plat.  Stilletjesaan begon de omvang van de stroompanne tot ons door te dringen.  Een jongen logt vanop afstand in op zijn computer op zijn kot aan het station van Leuven, en ziet dat ook daar de stroom een moment is uitgevallen.  We zijn dan maar uit technische werkloosheid gaan slapen.

Laten we hopen dat de server snel weer is opgestart, want maandag is onze deadline, en elk uur telt.  Voorbije zondag lag de server al eens een dag plat, en dat betekent al direct 16 manuren verlies.  En geloof me, in die tijd kan je veel doen.

Advertenties

2 reacties so far
Plaats een reactie

Aha! Dus dat was het! Ik kwam toen juist terug op mijn kot van de NFK-cantus en ineens flikkerde mijn ligt en deed mijn pc vreemd! Maar ik was zo ni helder genoeg meer om te denken dat het een stroompanne zou geweest kunnen zijn.

Reactie door schuiver

@ Schuiver: ligt ?? shame on you! Licht zeker ;-)

@ Foe: zalig zo een postjes, underground IT skillz op zijn best.

Reactie door Unexpected
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: