Jemmon Foe


afvaart van de Dijle: part 1
juni 28, 2008, 11:56 pm
Filed under: Uncategorized

Het begon allemaal de vrijdagavond.  Na een uitputtende sessie van muurklimmen kwamen we aan bij mijn kot, en daar stonden twee man aan het timmeren.  Mijn nieuwsgierigheid was groter dan mijn schroom en ik vroeg waar ze mee bezig waren.  Ze waren blijkbaar een vlot aan het bouwen om de volgende dag mee de Dijle af te varen.  “Als ge een opblaasbootje in de Blokker koopt, kunt ge zelfs nog mee doen morgen”.  Zo’n dingen moet ge mij geen 2 keer zeggen!

Dus mijne maat en ik de volgende morgen naar de Wibra.  Uitslapen zat er die eerste vakantiedag helaas niet in.  In de Wibra hadden ze allemaal marginale opblaasdingen, maar ook goedkope luchtmatrassen.  We nemen er 3 mee, en wat schepjes om te peddelen.  Terug op kot waren we kletsnat van de regen, maar tegen dat de matrassen opgeblazen waren scheen het zonnetje prachtig.

Buiten kwamen we de mannen van de vorige avond weer tegen.  “Wij gaan alvast op verkenning!”, en wij dus op weg met onze drie matrassen naar de startplaats.  En dat hadden we beter niet gedaan.  Want (hoe het komt weten we ook niet goed) we hebben die mannen de hele namiddag niet meer teruggezien.

Op de startplaats was er een gigantisch personeelsfeest van de kuleuven.  Overal dus proffen en assistenten met familie.  En wij gingen daar een beetje de onnozelaar gaan uithangen in onze marginale kledij. Het kon niet beter.  Maar hey, we hadden nu ons materiaal gekocht, dus we gingen ermee doorgaan.  We hebben ons “vlot” aaneengesjord, en tussen de vele kajakken en kano’s door, vertrokken we aan onze toch over de dijle.

Onze schepjes waren niet veel waard als deftige peddels, maar het was beter dan onze handen (het oorspronkelijke plan).  Ons vlot bleek tamelijk stabiel, we zaten allebei met ons gat boven het water, dus buiten wat nattigheid van het instappen waren we nog tamelijk droog.  Het eerste sluisje was al direct te smal voor onze matrassen, maar mits wat hulp van een vriendelijke kanoman en het plooien van de matrassen geraakten we erdoor.  En zo waren wij dus aan het dobberen op de dijle.  We hadden veel bekijks, menig japanner trok foto’s van ons en bepaalde kajakkers benijden ons omdat wij er wel in slaagden van droog te blijven, terwijl zij van kop tot teen kletsnat waren.

Voor we het wisten waren we aan het eind van de kanotocht.  We hadden wel zin om door te gaan, maar de mensen van de kano hebben ons dat sterk afgeraden, en wij hebben braafjes hun advies gevolgd.  Bij het uitstappen nog het meest nat geworden van de hele tocht, maar dat deerde ons niet, we waren al sterk verwonderd dat we heelhuids zover geraakt waren (en menig ander toekijker waarschijnlijk ook).

We hebben ons vlot uit het water getild en zijn te voet op zoek gegaan om een beetje verder terug op de Dijle te geraken.  Zo’n plaats hebben we niet meer gevonden, maar de blikken van de omstaanders (o.a. de rector, een getrouwd koppel en een vrijgezellenfeestje) waren ook wel de moeite waard.  Als je dan nog eens aan willekeurige omstaanders de weg naar de zee gaat vragen, en zij beginnen rondkijken waar de verborgen camera zit, dan ligt ge natuurlijk strijk van het lachen.

Conclusie:  wat eerst een gewaagd plan leek (de Dijle afvaren met 3 marginale matrassen) bleek uiteindelijk vrij gemakkelijk.  De spanning vooraf, de gesprekken die spontaan ontsproten met wildvreemden en al het gezever maakten het een super namiddag.  We breiden er zeker een sequel aan, waarbij we eerst prospectie gaan doen van wat wel en niet afvaarbaar is met matrassen, en waar we weer uit het water geraken (want eenmaal in het stad is dat niet zo evident).  Wordt dus nog vervolgd.

Foto’s zijn er helaas niet, want er was maar 2 man in dit plan betrokken, en die zaten op het vlot.

Oja, de schacht die volgend jaar door mij gekocht wordt mag zich ook aan dezelfde opdracht verwachten!

Advertenties

7 reacties so far
Plaats een reactie

amaai gij zijt lief voor u schachtjes :p

Ma it sounds like fun. Vooral de weg vragen naar zee moet hilarisch geweest zijn :-)

Reactie door ntone

Jammer dat ik er niet bij was :(
Ik zat op een vrijgezellen in antwerpen en ik was mijn GSM in Leuven vergeten, heb je berichtje dus gemist…

Reactie door Lime

Probleem is dat het op de verkoop al een pak kouder is…
Mischien moet mijn schacht maar meegaan om de uwe warm te houden…

Reactie door Stijn

Ik vind dat hij het dan met een zelfgemaakt vlot moet doen :P

Reactie door Vinnie

Hint als je er in Leuven uit wil geraken: dat kan goed daar vlak bij de Lidl :) ik ben onlangs met een kano (of heet dat kayak?) van Korbeek-Dijle tot daar gevaren.

Reactie door Arne

het was precies plezant :-) dat is iets dat ik nog nooit heb gedaan maar is wel ene idee voor deze zomer ;-)

Reactie door pauline grossen

Yay! Go us! Kwas zelfs al vergeten da we de Vervenne op z’n fietsje waren tegengekomen. Avontuur alom!

Reactie door Sam Roelants
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: